ליווי מפוטרים – ארגון נמדד גם בהליך הפרידה

ההשקעה בליווי מקצועי של עובדים בתהליך פיטורין היא צעד אסטרטגי חיוני לארגון. ארגון נמדד לא רק בתהליכי גיוס אלא גם בתהליכי פרידה, כיוון שתהליכי פיטורין נרחבים יכולים לחשוף את הארגון לפגיעות בתדמיתו הן בחוץ והן בתוכו. כאשר ארגון מתנהל בתהליך פיטורין בצורה לא מקצועית ולא מכבדת, הדבר יכול להוביל לשחיקה רגשית בקרב העובדים שנשארים, להחריף את תחושות חוסר הביטחון ולפגוע במורל הכללי של הצוות. מעבר לכך, יש לכך גם השפעות רחוקות יותר על התדמית הארגונית בשוק העבודה ובקרב לקוחות, מה שמוביל לפגיעה ישירה בכושר הגיוס ובשימור עובדים לטווח הארוך. התהליך של פרידה מעובד חייב להתנהל בצורה מכבדת, מקצועית ומרשימה, וזוהי הזדמנות לארגון להוכיח את ערכיו ולהתנהל באופן שמתחייב מהשקפת עולם של דאגה לרווחת העובד.

ליווי מפוטרים

ההשקעה בליווי מקצועי לעובדים בשלב הפיטורין אינה מיועדת רק להקל על העובד אלא גם לטפח את תדמית הארגון ולשפר את יחסיו עם יתר העובדים. כאשר הארגון מפנה את העובד לתהליך ליווי מסודר, הוא משדר מסר של אחריות ובגרות. עובד שעובר תהליך כזה מרגיש שמעריכים אותו גם לאחר פרידתו, דבר אשר יפחית את תחושות הבושה והכישלון ויקל עליו להסתגל למציאות החדשה. בנוסף, ליווי כזה מסייע לעובד למנף את החוויות של הליווי  אל תוך הזדמנויות חדשות בשוק העבודה, תוך מתן כלים וידע שיסייעו לו בשלב המעבר.

ליווי מקצועי שמופנה גם לעובד וגם לארגון, מהווה כלי ניהולי שמסייע להבטיח שהמעבר יהיה חלק ונטול חיכוכים. בצורה כזו, גם הארגון וגם העובד יוצאים נשכרים: הארגון משפר את המוניטין שלו, מצמצם את ההשפעות השליליות האפשריות, מחזק את מיתוג המעסיק שלו ומפחית את הסיכון לפגיעות בתרבות הארגונית, בעוד שהעובד מקבל את התמיכה הנדרשת כדי למצוא את דרכו בשוק העבודה בקלות רבה יותר.